admin Leden - 2010

Nikdy jsem nepochyboval o kvalitách ovesných vloček a jejich prospěšnosti na zdraví, ale taky jsem se je nikdy nenaučil jíst, protože převážná většina oblíbených receptu je na sladko a to není zrovna moje parketa. Teď už se můžu podělit o recept, který je fakt dobrý a tentokrát slaný.

Zvažuji do které kategorie jej vložit, protože máslo a slanina se do kategorie „Pro štíhlou linii“ * zrovna nehodí. Přesto jej do ní vložím, protože kvalita ovesných vloček vítězí, a po malé úpravě kterou uvádím dole nás jistě pochválí nejeden diabetolog.

Recept:

Předem si v misce namočíme ovesné vločky do mléka. Mléko nalijeme na vločky tak, aby malinko převyšovalo. Na rozpálené pánvi  s rozpuštěným máslem osmahneme nakrájenou slaninu, a po osmažení přidáme krájený pórek. Na pánvi si uděláme kousek místa tak, abychom mohli položit sýr až na dno, a po chvilce otočíme aby jej teplo uvolnilo (neroztopí se úplně, rozmělní se až mícháním s ovesnými vločkami). Vmícháme vločky máčené v mléce, osolíme a chvíli necháme prohřát – mícháme.  Pokud je kaše příliš hustá, zředíme ji mlékem.

Na talíři zdobte zeleninou dle chuti.

Dobro chuť.

1 porce:

  • 2 hrsti ovesných vloček
  • 1 sklenice mléka
  • 50 g slaniny krájené na hranolky *
  • 50 g nakrájený pórek
  • 2 tavené sýry (balené obdelníčky, nebo 3 trouhelníčky
  • 1 – 2 lžíce přepuštěného másla *
  • sůl – dle chuti
  • polévkové koření – nemusí

* Úprava „Pro štíhlou linii“ – může být velmi jednoduchou obměnou surovin.

  • místo másla kápneme olivový olej
  • místo slaniny použijeme kuřecí maso na nudličky

Vše o ovesných vločkách v Magazínu Sluvko cz: Proč ovesné vločky?

.

komentář:

Citáty

hledat

4 sluvka

Video

REKLAMA

CENTRUM MODY

O nás

MAGAZÍN.SLUVKO.CZ - Magazín pro dobrou náladu a inspiraci. Čti, přispívej, komentuj a diskutuj v rubrikách s články, recepty, fotogalerie, srandičky, zajímavosti, tvoje dovolená a dalších, nebo přehraj a přidej video, vař s videorecepty. Podrobnosti a kontakt na stránce O NÁS