Keramické nože
Keramické nože představují nejnovější technickou novinku a jejich cílem je zlepšení vaší kulinářské praxe. Tvrdost, houževnatost a odolnost zirkoniové keramiky na bázi oxidu zirkoničitého (ZrO2) nabízí významné výhody ve srovnání s tradičními noži z nerezové oceli. Pokud budete používat tyto nože, které jsou odolné proti korozi a netečné vůči potravinářským kyselinám, oceníte velmi ostrou keramickou čepel, jejíž ostří vydrží mnohem déle než u běžné oceli a také skutečnost, že tyto nože není třeba dále brousit. Keramické nože nezanechávají žádnou kovovou pachuť nebo zápach a pomáhají zachovávat chuť všech potravin. Nůž je ideální ke krájení zeleniny, ovoce, masa, ryb apod. Keramický nůž je chemicky stálý výrobek, šetrný k životnímu prostředí, nerezaví a je odolný vůči korozi. Nelepivý povrch se čistí snadněji než ocel, neztrácí lesk a nepohlcuje aroma potravin. Péče o tyto nože je snadná, opláchnete je v teplé vodě a není třeba je utírat do sucha, když je chcete uložit. Plastová střenka se snadno drží, je trvanlivá a příjemná, nepropouští vodu a vydrží po celou dobu životnosti čepele nože.
Keramický kráječ
Kráječ s keramickou čepelí je ideální pomocník, díky kterému nakrájíte zeleninu či ovoce s lehkostí a ve velice tenkém řezu. Je vyrobena s velice dobře omyvatelného plastu a keramického materiálu oxidu zirkonu.
Keramický kráječ se vyznačuje těmito zvláštnostmi:
Extrémně ostrá čepel zůstává mnohem déle ostrá, a to i několik let.
Není nutné žádné přeostřování čepele.
Mnohem snadněji a lehčeji potravina klouže po povrchu, čímž se docílí vynikající přesnost řezu.
Je absolutně hygienický, neboť použitý materiál zabraňuje jakýmkoliv chemickým reakcím či rozmnožování bakterií, které mohou vznikat u klasických nerezových kráječů.
– Keramický kráječ (čepel) je vyrobena z netříštivého oxidu zirkonia.
– Je skoro tak tvrdý jako diamant
– Je čichově i chuťově neutrální
– Nedělají se na něm skvrny, nerezavý ani nemění barvu
– Nemá nepříjemně kovovou příchuť ani zápach
– Snadno se čistí, lze mýt i v myčce na nádobí
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Keramická škrabka
Škrabka s keramickou čepelí je ideální pomocník, díky kterému zbavíte zeleninu či ovoce slupky, s lehkostí a ve velice tenkém řezu. Je vyrobena s velice dobře omyvatelného plastu a keramického materiálu oxidu zirkonu.
Šířka čepele je 5cm, délka škrabky 13,5cm.
Keramická škrabka se vyznačuje těmito zvláštnostmi:
Extrémně ostrá čepel zůstává mnohem déle ostrá, a to i několik let.
Není nutné žádné přeostřování čepele.
Mnohem snadněji a lehčeji klouže po povrchu, čímž se docílí vynikající přesnost řezu.
Je absolutně hygienický, neboť použitý materiál zabraňuje jakýmkoliv chemickým reakcím či rozmnožování bakterií, které mohou vznikat u klasických nerezových škrabek.
– Keramický škrabka (čepel) je vyrobena z netříštivého oxidu zirkonia.
– Je skoro tak tvrdý jako diamant
– Je čichově i chuťově neutrální
– Nedělají se na něm skvrny, nerezavý ani nemění barvu
– Nemá nepříjemně kovovou příchuť ani zápach
– Snadno se čistí, lze mýt i v myčce na nádobí
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
26 Červen, 2011 - 12.55
Keramický nůž mám zatím asi půl roku a je skutečně prakticky pořád stejně ostrý. O tom že existují i keramické škrabky jsem věděl, ale ještě jsem je nezkoušel, ale jestli fungují stejně dobře tak to určitě zkusím.