admin Únor - 2010

Kysané zelí se ve velkém množství skladovalo už ve sklepích starých Řeků a Římanů a v 16. století bylo tak oblíbené, že si vysloužilo název „všelék“. Díky svým léčivým vlastnostem se vedle cibule řadí k nejoblíbenější zelenině.

Obsahuje bakterie kyseliny mléčné , draslík, vápník, hořčík, zinek , vitamín C a vitamíny skupiny B , které přispívají významným způsobem k lepší obranyschopnosti celého organismu.

Recept:

Kysané zelí – sáček: (pozor na výrobce, některé nevoní – doporučuji jeden druh prodávaný v Penny – foto pod čarou)

Cibule: 1-2 dle chuti

Feferonka: dle chuti a ostrosti

Petrželka / pažitka: nebo jiná zelenina i sušená dle chuti

Olivový olej: asi dvě lžíce

Cukr: asi lžíci, sladidlo: adekvátní množství

Kmín mletý: trošku k ovonění

Sůl: dle chuti, některé zelí vůbec sůl nepotřebuje

Nakrájíme cibuli na kousky jaké máme rádi, překrájíme kysané zelí (jen párkrát abychom porušili ta dlouhá vlákna), přidáme nakrájenou feferonku pro pikantnost, a všechny ostatní ingredience. Promícháme.

Je důležité nechat rozležet chutě v ledničce, a proto je dobré udělat si jej den dopředu.

Podáváme k pečeným nebo grilovaným masům

.

kysané zelí

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Magazín Sluvko.cz – oblíbený recept čtenářů


komentář:

Citáty

hledat

4 sluvka

Video

REKLAMA

CENTRUM MODY

O nás

MAGAZÍN.SLUVKO.CZ - Magazín pro dobrou náladu a inspiraci. Čti, přispívej, komentuj a diskutuj v rubrikách s články, recepty, fotogalerie, srandičky, zajímavosti, tvoje dovolená a dalších, nebo přehraj a přidej video, vař s videorecepty. Podrobnosti a kontakt na stránce O NÁS